Printen
A A A

Over Astellas

Astellas is een jong, vooruitstrevend bedrijf dat zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid van mensen overal ter wereld. Dit doen we door de introductie van innovatieve en betrouwbare farmaceutische producten.

Astellas behoort tot de top twintig van de farmaceutische bedrijven ter wereld. Er werken wereldwijd 16.000 werknemers.

Visie en toekomst

2005 – De firma’s Yamanouchi en Fujisawa fuseerden tot het huidige Astellas. Sindsdien concentreren wij ons op de ontwikkeling van geneesmiddelen van de hoogste kwaliteit in alle relevante behandelgebieden. Dit doen we door research en ontwikkeling te combineren met marktkennis en door te blijven groeien in de farmaceutische wereldmarkt. 2006 –In managementvisie VISION 2015 formuleert Astellas hoe zij Global Category Leader (GCL) wil worden in een aantal therapeutische categorieën waar grote, onbeantwoorde medische behoeften bestaan en waarvoor bijzondere expertise vereist is. 2008 –In de campagne Changing Tomorrow toont Astellas hoe zij een betere toekomst kan creëren voor alle stakeholders.

Met een wereldwijde omzet van ¥ 1005,6 miljard* tegenover een R&D-investering van ¥ 181,9 miljard voor 2012/13,* streeft Astellas naar de versterking van haar capaciteiten als een farmaceutisch bedrijf dat door onderzoek wordt gestuurd. De essentiële taak is innovatieve therapieën binnen het bereik van patiënten over de hele wereld te brengen en te blijven bouwen aan netwerken op basis van vertrouwen met artsen en partners.

* Gebaseerd op cijfers jaareinde maart 2012.

Milieubeleid

Astellas onderkent dat harmonie tussen het wereldwijde milieu en haar bedrijfsactiviteiten een basisvoorwaarde is voor het voortbestaan van het bedrijf.

Astellas neemt proactieve maatregelen voor het behouden van het milieu op deze wereld, neemt haar verantwoordelijkheid bij het beschermen van het milieu en ontplooit haar bedrijfsactiviteiten in harmonie met het milieu. Astellas gaat op een goede manier om met milieuvraagstukken zoals vervuiling, klimaatverandering en hergebruik van grondstoffen. De productielocatie te Meppel beschikt over een gecertificeerd milieumanagementsysteem volgens de ISO 14001. U kunt de volledige milieubeleidsnota opvragen via onze afdeling Communicatie.

Terug naar boven